Comandă telefonic 0734 939 393 Contul meuDespre noiContact
MeniuCăutare
healthnutrition.ro
Capsule și tablete
Biotelomer 2x60 cp
Adauga la WishlistManufacturer >>
Biotelomer 2x60 cp

Biotelomer 2x60 cp

700.00 Lei

SKU: 45356

Cantitate:

Telomerii sunt structuri (biochimice) distincte ce constau în aceeași secvență de baze azotate de la nivelul ADN-lui și sunt situați la capătul fiecărui cromozom (fig.2). La om, secvența telomerilor este TTAGGG. Această secvență, de obicei, se repetă de aproximativ 3000 de ori și poate ajunge până la 15.000 de perechi de baze în lungime.
Descriere
ADN-UL, TELOMERII ȘI ENZIMA NEMURIRII

 

 

Telomerii sunt structuri (biochimice) distincte ce constau în aceeași secvență de baze azotate de la nivelul ADN-lui și sunt situați la capătul fiecărui cromozom (fig.2). La om, secvența telomerilor este TTAGGG. Această secvență, de obicei, se repetă de aproximativ 3000 de ori și poate ajunge până la 15.000 de perechi de baze în lungime.

Rolul telomerilor
Telomerii joacă un rol important în:

- protejarea materialului genetic prin formarea unui ,,capac” la capetele cromozomilor, impiedicând astfel unirea a doi cromozomi prin alipirea necorespunzătoare a capetelor acestora; 
- organizarea și activitatea normală de la nivelul nucleului și al celulei;

- procesul de îmbătrânire prin reglarea răspunsului celular la stres (permite cromozomului să fie reprodus în mod corespunzător în timpul diviziunii celulare).

 

De fiecare dată când o celulă realizează replicarea ADN-ului, cromozomii sunt reduși cu aproximativ 25-200 de baze (A, C, G, sau T) pe replicare. Cu toate acestea, deoarece capetele sunt protejate de telomeri, singura parte a cromozomului care se pierde este cea a telomerilor, iar ADN-ul rămâne intact. Fără telomeri, în cele din urmă s-ar ajunge la pierderea întregii gene cromozomale (fig. 3). Factorii principali ce contribuie la scurtarea telomerilor în timpul diviziunii celulare (fig. 4): 1. În faza finală de replicare a ADN-ului se pierd aproximativ 20 de perechi de baze azotate pe diviziune celulară.

2. Stresul oxidativ – datorită acestuia se pot pierde între 50-100 de perechi de baze azotate pe diviziune celulară. Cantitatea de stres oxidativ ce afectează organismul este considerată a fi determinată de stilul de viață și de diverși factori.

 



Stresul oxidativ și factorii determinanți
Prin studiile efectuate de-a lungul timpului se consideră că stresul oxidativ ,,atacă” proteinele, lipidele, acizii nucleici, membranele celulare și are efect distructiv asupra structurilor celulare și componenților vitali (enzime, acizi nucleici).

Factorii ce sunt considerați a fi cei mai importanți în apariția stresului oxidativ și în determinarea apariției diverselor patologii cu importanță majoră în medicina modernă:
1. Fizici: căldura (temperatura ridicată, alimentele îndelung procesate la foc) sau temperatura scăzută, radiaţiile (UV şi cele ionizante, radiaţia nucleară, radiațiile emise de calculatoare, televizoare, telefoane mobile), microundele;
2. Chimici: dieta (bogată în aditivi alimentari, uleiuri vegetale hidrogenate, excesul de alcool), poluarea, pesticidele şi insecticidele, smogul fotochimic, ozonul, ionii metalelor grele (ex: Al și Cd din apă), existența ionilor metalici tranziționali (Fe, Mn, Pb), unele medicamente, fumul de ţigară, gazele de eşapament, contactul cu agenţi cancerigeni (ex. azbest), îngrășăminte chimice;
3. Biologici: virusuri, bacterii, fungi;


 

4. Stresul intelectual și fizic;

5. Stresul emoțional perturbator.
Când telomerii devin prea scurți, cromozomul ajunge la o "lungime critică" și nu mai poate fi replicat.
Această lungime critică ,,declanșează” moartea celulelor, programată printr-un proces numit apoptoză (fig. 5).

Cum se menține lungimea telomerilor?
În ultimele decenii, prin studiile realizate s-a stabilit că există o legătură între micșorarea lungimii telomerilor, procesul îmbătrânirii și apariția bolilor.
La nou-născuți, telomerii tind să aibă o lungime ce variază de la aproximativ 8.000 la 13.000 de perechi de baze. S-a observat că acest număr tinde să scadă cu aproximativ 20-40 de perechi de baze în fiecare an. Așa că, atunci când se ajunge la vârsta de 40 de ani, se pare că sunt pierdute până la 1.600 de perechi de baze din telomeri.
Scurtarea telomerilor se produce progresiv și este cauzată de incapacitatea organismului de a mai produce suficientă telomerază.

 

Telomeraza, numită și ,,enzima nemurii”, este o enzimă care împiedică scurtarea telomerilor și reface secvențele de ADN prin adăugarera secvenței TTAGGG telomerilor la capetele cromozomilor.Lungimea medie a telomerilor este reglată și menținută prin procese specifice în celulele germinale, celule stem și limfocite. La nivelul acestora s-au constatat cantități ridicate de telomerază. În celulele somatice (celulele corpului animal sau vegetal), lungimea telomerilor și cantitatea de telomerază sunt mici și eterogene. De obicei, cantitatea de telomerază scade odată cu vârsta (fig. 6). Pierderea de celule stem prin

uzura telomerilor determină îmbătrânirea celulelor și a organismului, apariția celulelor anormale, a celor maligne și ulterior, la un moment dat, apariția tumorilor neoplazice și a cancerului.
Acțiunea telomerazei permite celulelor să păstreze multiplicarea pentru a evita îmbătrânirea.
În urma studiilor realizate de-a lungul timpului, s-a constatat că există specii de plante și amestecuri de plante care, prin constituenții și principiile lor active, stimulează funcțiile telomerilor, crescând exponențial imunitatea, regenerând și întinerind organismul.
Printr-un stil de viață sănătos, o dietă adecvată și prin aportul suplimentar de BIOTELOMER EXTRACT, organismul nostru poate beneficia de procese de activare potențată a telomerazei, protecția cromozomilor și a ADN-ului.
BIOTELOMER EXTRACT conține o combinație originală de extracte standardizate, plante medicinale și produse ale stupului, ai căror constituenți (polizaharide, glicoside, triterpene, polifenoli, flavonoizi, amino-acizi, alcaloizi, minerale trasoare etc.) sunt recunoscuți, prin studii științifice, ca având importante acțiuni în sinteza normală a proteinelor și a ADN-ului, în diviziunea celulară și în susținerea proceselor normale ale metabolismului celular, cu efecte de revigorare și revitalizare a organismului, a funcțiilor acestuia, de îmbunătățire și susținere a imunității, a funcției sexuale, de regenerare și întinerire a organismului.




BIOTELOMER S-200

INGREDIENTE/CAPSULĂ:

PROTECTOR: Astragalus, rădăcină (Astragalus membranaceus) extract apos 4,5:1, cu 16% polizaharide - 100mg; Gheara-mâței, scoarță (Uncaria tomentosa), extract hidroetanolic cu 3% alcaloizi - 100mg; Lăptișor de matcă, extract liofilizat 3,5:1 - 100mg; Ghiara-diavolului, tuberculi (Harpagophytum procubens), extract hidroetanolic 20:1 cu 5% harpogoside - 50mg; Ciupercă tibetană, micelium (Cordyceps sinensis) exract 4:1 - 50mg; Piper-negru, fructe (Piper nigrum), extract cu 95% - 5mg; capsulă vegetală - 100mg
ACTIVATOR: Astragalus, rădăcină (Astragalus membranaceus) extract hidroetanolic cu 2 % astragaloside IV - 100mg; extract din coajă de boabe de struguri (Vitis vinifera), cu 25% resveratrol - 100mg; Coacăz-negru, fructe (Ribes nigrum), extract, cu 3% polilenoli - 100mg; Tomate, fruct (Lycopersicum esculentum), extract cu 5 % licopen - 50mg; Algă roșie (Haematoccus pluvialis) extract, cu 1,5% astaxantină - 50mg; Coada calului (Equsetum arvense), extract, cu 7% siliciu - 40mg; Drojdie de bere (Sacaromices cerevisiae) extract de Seleniu (2000ppm Se/g) - 10mg; Piper-negru, fructe (Piper nigrum), extract cu 95% - 5mg; capsulă vegetală - 100mg

 

MOD DE ADMINISTRARE: Câte 1–2 capsule de 2 ori/zi din fiecare flacon, cu pauză de o oră între ele. Mai întâi se administrează capsula PROTECTOR, iar apoi capsula ACTIVATOR. A se consuma înainte sau după masă cu o oră. 

 

ATENŢIONĂRI: A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor mici. A se administra cu prudenţă femeilor însărcinate sau celor care alăptează. A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură. Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII: A nu se administra persoanelor alergice la produsele apicole, la celelalte ingrediente ale produsului sau cărora le-a fost efectuat sau urmează să li se efectueze operație de transplant

 

EFECTE
Contribuie la:
• procesele de protecție a structurii ADN-ului;
• protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ (Se, Zn);
• creșterea acțiunilor antioxidante prin stimularea efectului superoxid dismutazei;
• buna funcţionare a sistemului imunitar (Se, Zn);
• menținerea metabolismului celular normal și a sănătății celulelor;
• producţia normală de celule stem, participă activ în procesele de regenerare a organismului;
• stimularea și protecția digestiei;
• la refacerea mobilității și a elasticității articulațiilor și a pielii;
• funcționarea normală a ficatului și la menținerea în limite normale a cantităților de uree, bilirubină şi creatinină din sânge;
• buna funcționare a sistemului nervos și a circulației sangvine (Se, Zn), a rinichilor și a inimii;
• menținerea sănătății părului și a unghiilor (Se, Zn), oaselor și pielii (Zn, Se);
• funcționarea normală a glandei tiroide (Se);
• menținerea concentrațiilor normale de testosteron din sânge, a fertilității și reproducerii normale (Zn), susține spermatogeneza normală (Se);
• metabolismul energetic normal.




Review-uri
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!
ContactTermeni și condițiiConfidențialitate și politica de cookie-uri
Copyright 2024 Health Nutrition - Produse BIO, pentru sănătatea ta!. Toate drepturile rezervate.