Comandă telefonic 0734 939 393 Contul meuDespre noiContact
MeniuCăutare
Sănătate

Metode naturale de curățare a ficatului

Ficatul este un organ important al corpului care îndeplinește o gamă largă de funcții, esențiale pentru buna funcționare a întregului corp. De aceea, este absolut necesar să avem grijă de sănătatea lui. Află care sunt cele mai bune metode naturale de

Ficatul este o adevărată uzină, fără de care organismul nu poate supraviețui. Are peste 500 de funcții, indispensabile vieții. Acțiunea lui principală este de a filtra sângele provenit din tractul digestiv, înainte de a-l trimite în restul corpului. Ajută la eliminarea substanțelor toxice și metabolizează medicamentele.

Funcțiile ficatului includ:

- Eliminarea toxinelor;
- Producerea și eliminarea bilei;
- Activarea enzimelor;
- Producerea de proteine esențiale și colesterol;
- Depozitarea mineralelor, fierului și a vitaminei A;
- Distrugerea globulelor roșii vechi;
- Descompunerea și metabolizarea alcoolului și a medicamentelor.

Semne că ficatul are nevoie de curățare

Unele semne care indică afectarea ficatului includ alergii frecvente, malnutriție, apetit slab, oboseală nejustificată, digestie neregulată, decolorare a pielii, reflux acid și arsuri la stomac.
Obiceiurile alimentare nesănătoase, cum ar fi consumul de alimente tip junk-food, prăjeli, zahăr și alcool, suprasolicită ficatul. Curățarea ficatului poate ajuta la atenuarea multora dintre aceste probleme.
Dacă renunți la fumat și reduci consumul de alimente nesănătoase și de alcool, ai făcut pași importanți pentru a-ți ajuta ficatul să funcționeze mai bine. Exercițiile fizice zilnice pot ajuta și ele la curățarea ficatului.
De asemenea, este important să consumi cereale integrale și grăsimi sănătoase, cum ar fi semințele de in și semințele de floarea-soarelui, pentru a avea un ficat sănătos.

Remedii pentru curățarea ficatului:

Apă caldă cu lămâie

Această combinație funcționează bine pentru detoxifierea ficatului și eliminarea toxinelor din organism. Într-un pahar cu apă caldă și adăugă sucul unei jumătăți de lămâie. Se amestecă bine și se bea după masa de dimineață. În plus, poți bea zilnic 10-12 pahare de apă caldă.

 

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, rucola sau salata conțin compuși de care ajută la curățarea ficatului în mod natural prin eliminarea toxinelor din corp.

Cruciferele precum varza de Bruxelles, varza obișnuită sau broccoli sunt cunoscute pentru conținutul ridicat de fibre și gustul specific. De asemenea, au un conținut ridicat de compuși vegetali benefici ficatului.

Studiile efectuate pe animale au arătat că varza de Bruxelles și extractul de broccoli ajută la creșterea nivelului de enzime de detoxifiere și protejează ficatul de stres oxidativ.

Un studiu efectuat pe celule hepatice umane a constatat că a avut acest efect chiar și atunci când varza de Bruxelles a fost gătită. Cel mai bine este, dacă nu le poți consuma crude, să le gătești la abur. Poți adăuga și usturoi.

Usturoi pentru curățarea ficatului

Compușii din usturoi activează enzimele hepatice, care ajută la eliminarea substanțelor toxice din organism. Are cantități mari de compuși precum alicină și seleniu, care ajută la protejarea ficatului de toxine. Consumă zilnic două căței de usturoi seara.

 

 

Curățarea ficatului cu AmlaContent

 

Agrișul indian (Amla) a fost utilizat pe scară largă în Ayurveda pentru susținerea funcției hepatice pentru că promovează eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, ajută la menținerea funcționării ficatului la nivelul optim. Se amestecă o linguriță de pulbere de amla uscată într-un pahar cu apă caldă și se bea dimineața pe stomacul gol.

Grapefruit pentru curățarea ficatului

Grapefruitul conține antioxidanți care protejează în mod natural ficatul. Se știe că efectele protectoare ale grapefruitului sunt reducerea inflamației și protejarea celulelor hepatice.

Studiile au arătat, de asemenea, că acești antioxidanți pot ajuta la reducerea dezvoltării fibrozei hepatice.

Antioxidanții din grapefruit protejează ficatul, contribuind la reducerea inflamației și la creșterea mecanismelor sale de protecție.

Consumă-l ca atare sau sub formă de suc.

Afine și merișoare

Afinele și merișoarele conțin antocianine, antioxidanți care dau fructelor de pădure culorile lor distinctive.

Mai multe studii pe animale au demonstrat că afinele și merișoarele întregi, precum și extractele sau sucurile lor, pot ajuta la menținerea sănătății ficatului.

Consumul acestor fructe în cure de 21 de zile a protejat ficatul. În plus, afinele au contribuit la creșterea răspunsului celulelor imune și a enzimelor antioxidante.

Mai mult, s-a demonstrat că extractul de afine inhibă creșterea celulelor cancerului hepatic uman în eprubetă. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a determina dacă acest efect poate fi reprodus în corpul uman.

Strugurii ajută la detoxifiere

Strugurii, în special strugurii roșii, conțin resveratrol, care are o serie de beneficii uimitoare pentru sănătate.

Multe studii efectuate pe animale au arătat că strugurii și mustul pot aduce beneficii ficatului.

Consumul regulat de struguri sau must duce la scăderea inflamației, prevenirea deteriorării ficatului și creșterea nivelului de antioxidanți.

Și semințele de struguri sunt utile. Un studiu efectuat la pacienți cu boala ficatului gras non-alcoolic a arătat că suplimentarea cu extract de semințe de struguri timp de 3 luni a contribuit la îmbunătățirea funcției hepatice.

Studiile efectuate pe animale și pe oameni arată că strugurii și extractul din semințe de struguri protejează ficatul de daune, măresc nivelurile de antioxidanți și luptă împotriva inflamațiilor.

Uleiul de măsline, efecte pozitive asupra ficatului

Uleiul de măsline este considerat o grăsime sănătoasă datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, inclusiv asupra inimii și a sănătății metabolice. În plus, are și efecte pozitive asupra ficatului.

Un studiu efectuat pe pacienți cu boala ficatului gras nealcoolic a constatat că un consum de 6,5 ml (o linguriță) de ulei de măsline pe zi a îmbunătățit nivelul enzimelor hepatice și al grăsimilor.

De asemenea, a crescut nivelurile unei proteine ​​asociate cu efecte metabolice pozitive. Participanții au avut, de asemenea, o acumulare mai mică de grăsime și un flux sanguin mai bun în ficat.

Mai multe studii mai recente au descoperit efecte similare ale consumului de ulei de măsline la om, incluzând o acumulare mai mică de grăsimi în ficat, sensibilitate îmbunătățită la insulină și niveluri îmbunătățite ale enzimelor hepatice.

Adaugă ulei de măsline presat la rece în mâncare și în salate pentru a beneficia de calitățile sale.

Cătina, bogată în vitamine

 

Uleiul de cătină este bogat în vitamine, minerale și alți compuși benefici. Conține o cantitate mare de antioxidanți, care te ajută să te protejezi împotriva îmbătrânirii precoce. Fructele de cătină au și potasiu, calciu, magneziu, fier și fosfor. De asemenea, conțin cantități importante de folat, biotină și vitamine B1, B2, B6, C și E.

Interesant este că uleiul de cătină poate fi, de asemenea, unul dintre singurele alimente vegetale cunoscute pentru a furniza toți cei patru acizi grași omega: omega-3, omega-6, omega-7 și omega-9. Uleiul de cătină poate contribui la un menținerea sănătății ficatului. Acest lucru se datorează conținutului de grăsimi sănătoase, vitamina E și beta caroten.

Într-un studiu, persoanelor cu ciroză li s-a administrat 15 ml de extract de cătină sau un placebo de trei ori pe zi timp de șase luni.

Cei cărora li s-a administrat extract de cătină au remarcat că markerii sanguini ai funcției hepatice au crescut semnificativ mai mult decât cei cărora li s-a administrat un placebo

Sucul de sfeclă roșie pentru curățarea ficatului

Sucul de sfeclă roșie este o sursă excelentă de antioxidanți numiți betanină, care pot reduce daunele oxidative și inflamațiile ficatului.

Este rezonabil să presupunem că un consum regulat de sfeclă ar avea efecte similare asupra sănătății. Cu toate acestea, majoritatea studiilor folosesc suc de sfeclă roșie.

Mai multe studii efectuate pe șoareci au arătat că sucul de sfeclă roșie ajută la reducerea leziunilor oxidative și a inflamației la nivelul ficatului, precum și la creșterea enzimelor naturale de detoxifiere.

Sucul de sfeclă roșie ajută la protejarea ficatului de daune oxidative și inflamații, toate crescând în același timp enzimele sale naturale de detoxifiere. Cu toate acestea, sunt necesare studii umane.

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!
ContactTermeni și condițiiConfidențialitate și politica de cookie-uri
Copyright 2024 Health Nutrition - Produse BIO, pentru sănătatea ta!. Toate drepturile rezervate.